02 abril 2010

MI VIDA EN UN BLOGG

Avui es 2 d'abril divendres de Passió i quan aquets mati m'he despertat he recordat que en divendres com avui anava acompanyant a la meva avia Pepeta que era cega a l'església d'el Pi a les 7 del mati a veure la Via Cruis de la Confraria de la Sang que passava pels carrers d'els voltants de l'església. Quan era menut m'agosarava els encaputxats amb aquells ciris tan grans, gent descalça i amb cadenes. Llegint el llibre Els fantasmes de Barcelona he trobat un paràgraf que parla d'ells.

En dies com ahir Dijous Sant havia d'anar voltant església amb ella per resar 15 parenostres a cada monument. Havia fet una promesa quan van operar al meu pare als 50 de l'esquena (allevores era una operació de gran risc) de cada any anar a resar i a mi com era cega hem tocava acompanyar la. De totas maneras eren molt bonics i artístics el monuments que feien amb palmes i palmons per guarnir la Sagrada Forma. Lo que si era fúnebre era que totes les imatges de las esglésies estaven embolicades amb unes peces de roba morades.

El dimecres dia 31 vaig anar al SIRN i hem va treballar la Laura mentres xerraven d'ebook i llibres varis. Quan vaig acabar amb el buga cap SCV,, hi havia bastant tràfec per l'autopista.

Estic llegint dos llibres en paper: Historia de les Altres Barcelones i Fantasmes de Barcelona. Trobo moltes coses de les que m'explicava la avia Pepeta de menut. Son força interessants. Al ebook he col·locat tres d'en Pio Baroja i un d'ells hem sembla que m'agradara força: Aurora Roja te bona pinta